Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز صبا معتقد است که با یاری دولت و مجلس، صدا و سیما می‌تواند تولیدات انیمیشن را افزایش دهد تا خردسالان گرفتار آسیب‌های ناشی از پویانمایی خارجی نشوند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کودک و تلویزیون مدت‌ها است سامانِ مناسبتی ندارد، از فقدان برنامه‌های کودکانه درست و دلچسب رنج می‌برد و تنها چشمِ امیدشان به انیمیشن‌هایی است که مرکز صبا برای شبکه‌های تلویزیونی تولید می‌کند، انیمیشن‌هایی که پا را فراتر گذاشته و به پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های جهانی در این عرصه دست پیدا کرده است و با کیفیت 4k، انیمیشن‌هایش را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌تعبیر لیوانی رئیس مرکز صبا: از بحث‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری عبور کردیم و بالاترین کیفیت در بازارهای بین‌المللی و با بالاترین استانداردهای جهانی ارائه شد؛ این نشان می‌دهد همه این فشارها نتوانسته است به جایی برسد؛ جوانان ما بن‌بستی ندارند و همه موانع را پشت‌سر می‌گذارند و به این حرکت بزرگ در فناوری می‌رسند.

آموزش دوران کودکی بسیار بااهمیت است و خردسالان نباید الگوهایشان را از انیمیشن‌های غربی پیدا کنند، انیمیشن‌هایی که در دلِ زرق‌‌وبرق‌های تصویری‌اش به‌دنبال اهدافی دیگرند و فرزندان این جامعه را با آدرس‌های غلطی تنها می‌گذارند که برای شائبه‌هایش میان خوراک‌های رسانه ملّی چیزی پیدا نمی‌کند.

زمانی به‌قولِ بسیاری از مجریان و برنامه‌سازان قدیمی حوزه کودک، برای تلویزیون از هر چیزی بیشتر مخاطبِ‌ خردسال اولویت داشت و امروز آنتن چیزی دیگر می‌گوید، در صورتی که برنامه‌های کودکانه تأثیرگذار می‌تواند جلوی خیلی از مشکلات در آینده را بگیرد. سرمایه‌گذاری برای تربیت درست اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی و حتی ارتقای سواد رسانه‌ای کودکان می‌تواند خیلی از ناهنجاری‌ها را کاهش دهد.

یکی از برنامه‌هایی که کشورهای پیشرفته به‌طور جدّی در دستور کارشان قرار دادند این است که سریال‌ها و فیلم‌های پویانمایی مناسبِ کودکان را به‌طور ویژه دنبال کردند. در ایران به‌خلاف برخی از کشورها،‌ پخش آثار خارجی برای خردسالان ممنوع نیست، چون به‌قولِ مدیران و دست‌اندرکاران امر، بودجه و سرمایه لازم را در اختیار ندارند که سالیانه بتوانند 500 ساعت، انیمیشن و پویانمایی ایرانی داشته باشند.

میزان تولیدات پویانمایی مرکز پویانمایی صبا سالانه حدود 100 ساعت است، این میزان تولید یعنی، یک‌چهارم جمعیت کشور، روزانه کمتر از 17 دقیقه تولید داخلی جدید پویانمایی را می‌توانند تماشا کنند.
تعدد پخشِ انیمیشن‌های خارجی و مشکلاتی که این پویانمایی‌ها برای ذهن و حتی سبک زندگی کودک در خانواده ایجاد کرده است و اتفاقات جدید در مرکز صبا موضوعاتی بود که با محمدرحیم لیوانی، رئیس مرکز صبا راجع به آنها به‌شرح زیر به گفت‌وگو نشستیم؛

* آنتن در اختیار کارتون‌ها و انیمیشن‌های خارجی

* حضور بازیگران و سوپراستارهای سینمایی به‌عنوان صداپیشه انیمیشن

* زمان پخش انیمیشن "حاج قاسم"

* ساخت انیمیشن با فناوری 4k

* نیاز به شبکه انیمیشن

محمدرحیم لیوانی رئیس مرکز صبا با پاسخ به این سؤال که "چرا آنتن در اختیار کارتون‌ها و انیمیشن‌های خارجی قرار گرفته است که با فرهنگ و آداب و رسوم ما همخوانی ندارد؟"، شروع کرد:

"قاعدتاً  انیمیشن خارجی که تولید می‌شود نمی‌تواند با فرهنگ ما یک همخوانی و هماهنگی کاملی داشته باشد. تلاش‌های بسیار زیادی در بخش آماده‌سازی و دوبلاژ انجام شده است که آسیب‌های این انیمیشن‌ها کمتر بشود اما طبیعتاً با آسیب‌هایی همراه خواهند بود، تنها راه‌حل ما برای جلوگیری از ایجاد این آسیب‌ها افزایش تولید داخلی است و این برنامه پنج‌ساله هم این اجازه را به ما می‌دهد که بتوانیم این نیازهای خودمان را در داخل پیش ببریم. من تقاضایم این است پدرها و مادرها از تولیدات داخلی انیمیشن حمایت کنند و برای فرزندانشان ذائقه‌سازی کنند تا روند تولید انیمیشن ایرانی تقویت شود."

وی در خصوص حضور بازیگران و سوپراستارهای سینمایی دیگر به‌غیر از شهاب حسینی به‌عنوان صداپیشه کاراکترهای انیمیشنی، خاطرنشان کرد:

"ما قاعدتاً باید از هر شیوه‌ای برای جذب مخاطب استفاده کنیم، مذاکراتی هم داشته‌ایم و جالب است بدانید برخی از بازیگران درجه‌یک و سوپراستارهای سینمایی خودشان خواستند و ابراز علاقه کردند و حتی گفتند خیلی برایشان حوزه‌های مالی هم اهمیت ندارد. اگر کیفیت کار بالا برود حتماً هنرمندان ما رغبت پیدا می‌کنند خودشان را در معرض کارهای پویانمایی و انیمیشن هم قرار دهند، همان اتفاقی که برای شهاب حسینی افتاد و در "شکرستان" حضور دارد."

لیوانی درباره ساخت انیمیشن از کودکی تا شهادت سردار قاسم سلیمانی، گفت:

"بعد از شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی ولوله و شور وصف‌ناپذیری برای ساختن انیمیشن و معرفی این بزرگمرد به کودکان و نوجوانان میان انیمیشن‌سازان و برنامه‌سازان کودک افتاد که این پیام شهید را به‌خوبی منتقل کنند و از آنجایی که انیمیشن خصوصیت جهانی‌شدن دارد این امر بستر مناسبی برای معرفی دستاوردها و اندیشه‌ها و تفکرهای این سردار سرافراز اسلام است.

زندگی شهدای سالهای اخیر را در دست ساخت داشتیم، با این اتفاق دردناک،بلافاصله زندگینامه حاج قاسم سلیمانی در دستور کار قرار گرفت و در قالب 60 دقیقه‌ انیمیشن، سالگرد شهادت این سردار بزرگ اسلام از تلویزیون، انیمیشن زندگی این سردار سرافراز اسلام پخش خواهد شد."

رئیس مرکز صبا درباره تولید انیمیشن با فناوری 4k، توضیح داد:

"افزایش کیفیت محتوایی و فنی تولیدات مرکز صبا آینده بسیار روشنی را برای تولیدات پویانمایی رسانه‌ ملّی نوید می‌دهد. ورود به تولیدات انیمیشن با فناوری 4k نشان‌دهنده این است که مرکز صبا نگاهی جدی‌تر به بازارها و جشنواره‌های جهانی دارد.

از بحث‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری عبور کردیم و بالاترین کیفیت در بازارهای بین‌المللی و با بالاترین استانداردهای جهانی ارائه شد؛ این نشان می‌دهد همه این فشارهای ناشی از تحریم دشمن نتوانسته است به جایی برسد؛ جوانان ما بن‌بستی ندارند و همه موانع را پشت‌سر می‌گذارند و به این حرکت بزرگ در فناوری می‌رسند."

لیوانی درباره تأسیس شبکه مستقل انیمیشن در تلویزیون تأکید کرد:

"ما درخواست کردیم و پیشنهاد شبکه مستقل پویانمایی را داده‌ایم و در صورت فراهم بودن زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی یک شبکه تلویزیونی جدید این اتفاق خواهد افتاد.

وقتی امروز بچه‌ها در خانه‌اند این نیاز زیاد به‌چشم خورد که جای شبکه انیمیشن خالی است. خردسالان، کودکان و نوجوانان نیاز به تماشای صنعت انیمیشن دارند؛ حتماً نیاز کشور است و باید زیرساخت‌های فنی و بودجه‌ای آن فراهم شود و در دستور کار قرار بگیرد."

رهبر انقلاب حامی اصلی پویانمایی

در ادامه مشروح این گپ‌وگفت را بخوانید:

محمدرحیم لیوانی رئیس مرکز صبا با اشاره به اینکه از مطالبات مقام معظم رهبری،‌ تولید برنامه‌های داخلی برای خردسالان، کودک و نوجوان است به خبرنگار تسنیم گفت:‌ ما همیشه امیدواریم قدرتِ نرمی که در حوزه انیمیشن برای جمهوری اسلامی ایجاد شده و از مطالبات مقام معظم رهبری است با تولید برنامه‌های داخلی برای خردسالان، کودک و نوجوان در اولویت ویژه باشد. معظم‌له دغدغه دارند تولید داخل نسبت به پخش برنامه‌های خارجی افزایش یابد، چرا که همگان می‌دانند تولیدات داخلی، آسیب‌های فرهنگی را به حداقل می‌رساند.

وی افزود: کاری که در خارج از کشور تولید می‌شود با هدف صادرات است و فرهنگ و آسیب‌های خودش را دارد. تهاجم فرهنگی را در قالب این انیمیشن‌ها می‌توانیم ملاحظه کنیم. خدا را شاکرم که یکی از بزرگترین حامیان تولید پویانمایی در کشور، رهبر انقلابند، خوشبختانه با این نگاه حکیمانه و توجه مدیران تلویزیون، افزایش 30درصدی در تولیدات پویانمایی اتفاق افتاد، ایشان اجازه دادند و میدان گسترده‌تر شد.

چالش‌های مالی صداوسیما اجازه نمی‌دهد

رئیس مرکز صبا تأکید کرد: چالش‌های مالی سازمان صدا و سیما اجازه نداد طبق برنامه‌ریزی حجم تولیدمان را افزایش دهیم، در حالی که کاملاً آمادگی این را داریم در صورتی که دولت و مجلس به صدا و سیما کمک کنند در بخش سرمایه‌گذاری برای تولیدات انیمیشن به‌راحتی در عرض یک یا دو سال آن را چند برابر کنیم.

پیشنهاد مرکز صبا برای تولید سالانه 500 ساعت انیمیشن

وی ابراز کرد: پیشنهاد سالانه 500 ساعت تولید انیمیشن را داده‌ایم، در صورتی که تولید سالانه هم با افزایش دو سال پیش، حدود 125 ساعت در سال شده است اما آمادگی این را داریم در سال 500 ساعت تولید انیمیشن داشته باشیم اما واقعاً منابع سازمان صدا و سیما اجازه این تولیدات را نمی‌دهد. انیمیشن تولید گران‌قیمت و زمان‌بری است و اگر دولت و مجلس، صدا و سیما را یاری دهند این اتفاق بیفتد تولیدکنندگان داخل در کشور این آمادگی را دارند.

آسیب‌های انیمیشن‌های خارجی؛ چه‌کسی مسئول است؟

لیوانی در پاسخ به انتقادها از پخشِ متعدد پویانمایی‌های خارجی، خاطرنشان کرد: مسئولیت انیمیشن‌ خارجی با صبا نیست. کار ما صرفاً تولید است و بر مبنای بودجه‌ای که می‌دهند ما تولید می‌کنیم. سرمایه‌گذاری در کشور اندک است و باید سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشیم تا به پخش درستی برسیم، چرا که روزی 20 دقیقه پخش انیمیشن کفافِ مخاطبان و انتظاراتشان را نمی‌دهد. سرمایه‌گذاری باید بیشتر شود و مجلس و و دولت در این راستا ما را یاری دهند تا بتوانیم تولیدات داخلی را نسبت به تولیدات خارجی، افزایش دهیم، زمینه‌ها آماده است اگر بودجه و چالش‌های مالی سازمان صدا و سیما مرتفع شوند.

رئیس مرکز صبا درباره آسیب‌های انیمیشن‌های خارجی گفت: هرچقدر انیمیشن خارجی در شرایط فعلی پخش شود، شاید جذابیت‌های ظاهری داشته باشد اما آسیب‌هایش به‌مراتب بیشتر است. واقعاً منابع مالی که در دست داریم و انیمیشن‌هایی که در ریلِ تولید قرار دارند، کفافِ روزی 18 ساعت پخش تلویزیونی را نمی‌دهند که نشان‌دهنده آن است که سرمایه‌گذاری در این راستا باید سه تا چهار برابر شود.

راهکاری برای قهرمان‌سازی ایرانی برای خردسالان

لیوانی در خصوص قهرمان‌سازی و الگوسازی برای خردسالان و کودکان با ساخت انیمیشن‌ها، عنوان کرد: در زمینه قهرمان‌سازی تلاش خوبی شده، یکی از مسائلی که به آن نیاز داریم تداوم حضور مجموعه‌ها روی آنتن است. وقتی "شکرستان"، "پهلوانان"، "جوانمردان" و "مثل‌نامه" به فصل‌های دیگر برسند این اتفاق می‌افتد، چرا که خردسال و کودک ما پیگیرِ این انیمیشن‌ها است.

انیمیشن پهلوانان

100 قسمت انیمیشن "پهلوانان" برای 1400

وی درباره تولید انیمیشن "پهلوانان" در 100 قسمت گفت: انیمیشن پهلوانان را در 100 قسمت 25دقیقه‌ای شروع کرده‌ایم و امیدواریم فصل اول آن به عید 1400 برسد. متأسفانه فاصله‌ای که بین تولید قبلی این انیمیشن‌ها با تولید بعدی‌شان ایجاد می‌شود، این انقطاع در پخش، انیمیشن برند را ضعیف می‌کند.

الگوهای غلطی به‌نام "بتمن"

رئیس مرکز صبا با یادآوری اینکه انیمیشن‌هایی مورد اقبال خردسالان و کودکان است که با تعدد تولید مواجه شود، تصریح کرد: وقتی خارجی‌ها، الگوهای غلطی مثل "بتمن" را در 200 تا 300 قسمت می‌سازند ما باید اینجا انیمیشن‌های مورد اقبال مخاطب‌مان را به تولید چندین‌قسمتی و چندفصله برسانیم. سرمایه‌گذاری کلی در بحث انیمیشن بسیار اندک است و این انقطاع ایجاد می‌شود و برند شدن و ماندگاری آثار شکل نمی‌گیرد.

آیا تحریم جلوی تولید انیمیشن را گرفته است؟

لیوانی در پاسخ به این سؤال که چقدر تحریم به‌روی تولید انیمیشن‌ تأثیر گذاشته است، اظهار کرد: تحریم روی ما تأثیر نداشته، چون خط تولیدمان داخلی است. تورمی که در کشور ایجاد شده است حتماً روی توانمندی ما برای تولید حجیم تأثیر می‌گذارد، ما را نیازمند منابع جدید مالی می‌کند و دولت و مجلس باید به یاری ما بیایند. این کودکان و نوجوانان نیازمندِ خوراک رسانه‌ای‌اند.

رئیس مرکز صبا در خصوص نیازهای شبکه‌های سیما گفت: 9 شبکه تلویزیونی دائماً انیمیشن‌های ما را پخش می‌کنند از مخاطبِ اصلی انیمیشن در شبکه نهال و پویا و امید گرفته تا شبکه‌های دو، پنج، ورزش، قرآن، نسیم و جام‌جم، حتی شبکه افق هم تولیدات ما را پخش می‌کند. برای پاسخ دادن به نیازها و ظرفیت‌های مخاطبین شبکه‌های تلویزیونی نیازمند منابع بیشتریم. صدا و سیما همه تلاش خودش را کرده است اما گرانقیمت بودنِ تولید انیمیشن اجازه نمی‌دهد با این بودجه، به روند تولیدات بیشتر دست پیدا کنیم.

ساخت انیمیشن‌هایی با قهرمانان واقعی/ پخش انیمیشن حاج قاسم

او در خصوص اتفاقات جدید در مرکز صبا و ساخت انیمیشن‌هایی با قهرمانان واقعی، خاطرنشان کرد: مستندی به‌نام "چهل شاهد" را آغاز کردیم که هفت قسمت آن در هفته دفاع مقدس تحت عنوان شهید آوینی، شهید حججی، شهید باقری، شهید برونسی و شهید منتظرالقائم پخش شد، شهید قاسم سلیمانی را پیش می‌بریم که در سالگرد این شهید بزرگوار از تلویزیون پخش شود.

قصه‌های شهید هادی انیمیشن شد

رئیس مرکز صبا همچنین درباره ساخت مجموعه جدید "سلام بر هادی" که 100 قسمت 15دقیقه‌ای است، اعلام کرد: مجموعه‌های خوبی را تدارک دیده‌ایم که یکی از آن‌ها قصه‌های شهید هادی است که در 100 قسمت 15دقیقه‌ای ساخته می‌شوند، این انیمیشن از نوجوانی تا شهادت ابراهیم هادی را بازگو می‌کند. یکی دو قسمت از مجموعه رضوان (قصه‌های شهید هادی) آماده شده است و ان‌شاءالله به سال آینده خواهد رسید. در حوزه مقاومت اسلامی و طنز در جبهه هم کارهایی در دستِ تولید داریم که به‌زودی در جدولِ پخش قرار خواهند گرفت.

ورود مرکز صبا به ساخت انیمیشن درباره پیامبران

او در خصوص ساخت انیمیشن قصه‌های پیامبران و امامان معصوم(ع)، توضیح داد: قصه‌های پیامبران در دست تولید است و صادق کریمیان کار کرده است و مجموعه‌های جدید مثل حضرت زکریا(ع) و حضرت عیسی(ع) را در دستِ تولید دارد. برای شناخت بیشتر کودکان با امامان معصوم(ع)، کارهایی در دست تولید داریم که یکی از آن‌ها انیمیشن امام رضا(ع) است. در شورای اندیشه‌ورزی برای شناخت حکمت‌ها، آموزه‌های دینی و شیعی تصمیمات خوبی گرفته شده است که در دستِ طراحی‌اند. هدف بعدی‌مان در حوزه کارهای مذهبی، آشنایی نوجوانان و کودکان با ائمه هدی خواهد بود.

شکرستانِ جدید به پاییز می‌رسد

لیوانی درباره توسعه "شکرستان" و رسیدن به آنتن نوروزی، خاطرنشان کرد: شکرستان فقط مجموعه انیمیشن نیست و دنبال توسعه آن در فضای مجازی، چاپ و نشر و حتی ساخت نسخه سینمایی این مجموعه انیمیشن هستیم، قاعدتاً منابع‌مان اجازه نمی‌دهد و باید بخش خصوصی وارد شود. مجموعه جدیدی که در حال تولید است به پاییز خواهد رسید و 13 قسمت به‌زودی در کنداکتور شبکه‌ها قرار می‌گیرد و مجموعه بعدی هم نوروز 1400 خواهد رسید.

بازیگران جدید صدایِ انیمیشن می‌شوند

او در پاسخ به این سؤال که آیا بازیگران و هنرمندان دیگری غیر از شهاب حسینی وارد صداپیشگی انیمیشن‌های تلویزیون خواهند شد، گفت: برنامه‌ریزی خوبی در این زمینه شده است و حتی می‌خواستیم در نوروز 1399 از صداهای جدید و آشنای سینما و تلویزیون در انیمیشن‌هایمان استفاده کنیم اما همه‌گیری کرونا اجازه نداد، چون امکان جمع‌آوری هنرمندان در استودیوی محدود وجود نداشت و ما ناچار شدیم با همان روش قبلی ادامه دهیم. امیدواریم با جمع شدن مسئله کرونا، از هنرمندان خوب سینما و تلویزیون که اعلام آمادگی کردند و تجربه خوب "شکرستان" را دیدند، در انیمیشن‌های دیگر ما این اتفاق بیفتد و صدایِ هنرمندان آشنا در سینما و تلویزیون را به‌عنوان کاراکترهای انیمیشن‌های تلویزیونی داشته باشیم.

آیا انیمیشن در تلویزیون صاحبِ شبکه می‌شود؟

رئیس مرکز صبا در پایان درباره تأسیس شبکه مستقلی به‌نام "انیمیشن" در تلویزیون تأکید کرد: ما اعلام آمادگی کردیم در صورت صلاحدید، شبکه مستقلی برای انیمیشن تأسیس کنند، آمادگی اجرا را داریم. امروز خردسالان ما بیش از هر زمانی نیاز به منابع مختلفی برای پُرکردن اوقات فراغت‌شان با چاشنی آموزش و تربیت دارند. وقتی شبکه‌ای در تلویزیون داشته باشیم که فقط در ژانر انیمیشن، آثاری را پخش می‌کند امکان انتخاب منابع بیشتر را برای کودکان و نوجوانان فراهم می‌کند، البته نیازمند زیرساخت است و باز هم چالش اصلی‌اش منابع مالی است که هر وقت فراهم شود ما آمادگی‌ اجرایش را داریم.

سریال "خانه امن" از فردا آغاز می‌شود/ داستانی واقعی از تقابل وزارت اطلاعات با داعش + فیلماولین فیلم از سریال "سرنوشت3"/ از شنبه جایِ "بوم و بانو" را می‌گیردگزارش تسنیم از سریال دانشمند هسته‌ای| شهید شهریاری برای سریال صدایمان زد/ چه‌کسی نقش همسر "آقا مجید" را بازی می‌کند؟احمد کاوری کارگردان سریال "بچه مهندس4" شد/ شروع تولید از نیمه آبانروایت "بهنام تشکر" از سرهنگ امنیتیِ سریال "بوم و بانو"/ می‌خواستم کلیشه‌شکنی کنم!

انتهای پیام/+

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازیگران سینما و تلویزیون شهید سپهبد قاسم سلیمانی رسانه ملی تلویزیون انیمیشن بازیگران سینما و تلویزیون شهید سپهبد قاسم سلیمانی رسانه ملی تلویزیون انیمیشن کودکان و نوجوانان انیمیشن های خارجی رئیس مرکز صبا انیمیشن ها برای خردسالان تولید انیمیشن سرمایه گذاری قاسم سلیمانی انیمیشن هایی ساخت انیمیشن داشته باشیم دولت و مجلس برای تولید صدا و سیما شبکه ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۴۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟

مهدی فرجی به شایعاتی درباره بودجه سریال «نون‌‌خ»، ادامه این مجموعه تلویزیونی و شروعِ «کندو» احمدرضا درویش توضیحاتی ارائه داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • ناکامی ایتالیا در سال 2002 و قهرمانی در جام جهانی 2006 به روایت کارتون / انیمیشن
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • واکنش تهیه کننده نون خ به دستمزد نجومی سعید آقاخانی
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟