Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرحیم لیوانی رئیس مرکز صبا گفت تحریم‌های آمریکا باعث نشده تا خریداران بترسند و سراغ تولیدات آنها نیایند. او معتقد است انیمیشن ایرانی بازار خوبی در تلویزیون‌های خارجی پیدا کرده است. ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همین چند وقت پیش بود که خبری از جشن تولد نود و سه سالگی ملکه الیزابت دوم در سفارت انگلیس مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفارتی که در این هفته‌های اخیر، خبرساز بوده و نگاه‌های بسیاری را به پایین خیابان فردوسی جلب کرد. از افطاری پرحرف و حدیث ماه قبل با حضور مدیران دولتی- تعدادی از معاونان وزرا و مدیرکل‌های دولت- و بخش خصوصی در سفارتخانه گرفته تا پارتی هفته پیش ولنجک با حضور بازیگران سینما که رایزن اقتصادی سفارت انگلیس را چند ساعتی راهی بازداشتگاه کرد.

انیمیشن «سگ مورد علاقه ملکه» چالشی جدید از جنسِ انگلیس

دفعات قبل هم مانند اتفاقی که در سال 86 رخ داد، با برگزاری مراسمی این‌گونه در سفارت انگلیس صدا‌ها بلند می‌شد، مانند مراسم روز ملی انگلیس که در آن ایام جنجال‌ساز شد؛ جایی که دیپلمات‌های این کشور در حضور میهمانان ایرانی‌شان و البته در حلقه محافظت نیروی ویژه پلیس تهران، 81 ساله شدن ملکه الیزابت دوم را جشن گرفتند.

حالا خبری دیگری بیرون می‌آید از یک انیمیشن به نام «سگ مورد علاقه ملکه» محبوب‌ترین سگ سلطنتی بریتانیا که در vodهای دارای مجوز هم حضور داشته است. اصل داستان به محبوب‌ترین سگ سلطنتی بریتانیا به نام «رکس» هست که مسیر خود را گم می‌کند و به صورت ناخواسته وارد خانواده‌ای از تمامی سگ‌ها شده‌اند و همواره با همدیگر مبارزه کرده در حین اینکه «رکس» سفر طولانی را برای بازگشت به خانه شروع کرد.    

پای سرویس اطلاعاتی MI6 در میان است!

این پخش و گسترش توزیع انیمیشن «سگ مورد علاقه ملکه» در حالی اتفاق افتاده که شبکه خبری «بی‌بی‌سی» هم در هفته‌های اخیر با یک موج فزاینده‌‌ای به کودک می‌پردازد. بخش کودک را راه‌اندازی کرده و البته همگان می‌دانند که قصد و هدف‌شان جز ترویج سبک زندگی غربی و تثبیت سند 2030 در ایران و میان کودکان ما نیست. ناگفته نماند پشت همه این اسناد و اهداف شوم، سرویس‌های اطلاعاتی MI6 برای کودکان ما برنامه بلندمدتی دارند.

رئیس مرکز صبا در گفتگویی که با خبرنگار خبرگزاری تسنیم انجام داد فارغ از فضای راه‌اندازی شبکه تخصصی انیمیشن و پویانمایی در تلویزیون، تکنولوژی‌های پیشرفته انیمیشن‌سازی در کشور، ماجرای برندسازی و رفتن «کلاه قرمزی»، تجاری‌سازی و فروش انیمیشن‌های ایرانی در خارج از کشور، چرا آنقدر «بچه رئیس‌ها» را در تلویزیون پخش می‌کنیم به ماجرای مهمان ناخوانده‌ای از جنسِ «سگ مورد علاقه ملکه» در vodها پرداخت.

چند روز پیش بخش اول گفتگو با لیوانی درباره توجه بی‌بی‌سی به کودک و نقش انیمیشن‌های ایرانی در این راستا صحبت کردیم که او به نکات خوبی از جمله تکذیب حضور برخی از هنرمندان حوزه کودک در این بخش راه‌اندازی شده شبکه‌های غربی و رسیدن به سطح 500 ساعت در سال پایان برنامه پنج‌ساله پویانمایی تلویزیون اشاره کرد.

مشروح بخش دوم گفتگوی تسنیم با محمدرحیم لیوانی رئیس مرکز صبا در ادامه آمده است:

انیمیشن صاحب شبکه تلویزیونی می‌شود

لیوانی رئیس مرکز صبا در پاسخ به این سوال که شنیده‌ایم قرار است انیمیشن و پویانمایی ما هم صاحب یک شبکه تلویزیونی شود، تصریح کرد: سال گذشته پیشنهاد شبکه مستقل پویانمایی را به رئیس سازمان صداوسیما دادیم و در حال حاضر این طرح در اختیار کارگروه‌های مرتبط قرار گرفته تا در صورت فراهم بودن زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی یک شبکه تلویزیونی جدید این اتفاق خواهد افتاد. همان‌طور که ما تصور می‌‌کنیم ایجاد یک شبکه مستقل پویانمایی قطعاً کمک می‌کند به اینکه ما در مقابل هجمه‌های متنوع و متفاوت غربی‌ها و دشمنان ما نسبت به کودکان و خردسالان در حوزه‌های فرهنگی بتوانیم رویارویی قدرتمندانه‌تری داشته باشیم. خصوصاً این روزها که آخرین چشمه آن حضور بی‌بی‌سی در تولید برنامه کودک است.

حتماً برای کودک ما برنامه طولانی‌مدت دارند

وی درباره نقشه‌های دشمنانی از جنسِ شبکه خبری «بی‌بی‌سی»، گفت: حتماً این‌ها نقشه‌های شومی برای کودکان و خردسالان ما دارند. وقتی می‌بینند از حوزه‌های تهاجم فرهنگی، سیاسی و فشارهای اقتصادی به جایی نرسیده‌اند و نتوانستند اهداف شوم‌شان را محقق کنند خردسالان و کودکان ما را هدف قرار می‌دهند. مسلماً حضور «بی‌بی‌سی» در برنامه‌های کودک به امسال و سال دیگر نمی‌رسد بلکه برنامه‌های درازمدتی دارد که می‌خواهند روی نسلی سرمایه‌گذاری کنند این نسل بتواند در آینده اهداف آن‌ها را پیگیری کند. حتماً برای مقابله با این اهداف شوم و آلوده غربی، ضرورت دارد یک شبکه مستقل پویانمایی راه‌اندازی شود تا کودکان، خردسالان و نوجوانان ما در معرض تولیدات این فرهنگ مرز و بوم قرار بگیرد.

«سگ مورد علاقه ملکه» در vodها چه کار می‌کند

رئیس مرکز صبا در پاسخ به این سوال که اعلام کردید با ساخت «شکرستان» چند دقیقه‌ای برای شبکه‌های اجتماعی، در فضای مجازی حضورتان را جدی‌تر و موثرتر کنید چرا که در عین حال یا زمان‌بندی‌ها خوب نیست یا تبلیغات درست انجام می‌شود تا انیمیشن‌های مرکز صبا بهتر در تلویزیون دیده شود و در عین حال VODها انیمیشن‌های مخربی دانلود می‌شود، افزود: متأسفانه در این vodها که هر روز مثل قارچ هم سَبز می‌شود یکی دو کار دیدم مثل «سگ مورد علاقه ملکه» که دقیقا تبلیغ نظام سلطنتی انگلیس است. این انیمیشن سینمایی کاملاً در خدمت فرهنگ سلطنتی غربی، ترامپ و ملکه است. علت آن این که در بین انتخاب های ما و در برخی از vodها که مجوز هم دارند، چیست. این جز پروژه نفوذ است؟

رئیس مرکز صبا: می‌دانیم بی بی سی با کودک چه کار دارد؛ باید مقابله کنیمرئیس مرکز صبا: هیچ هنرمندی به "بی‌بی‌سی" نمی‌رود/ «شکرستان4» مرداد می‌آید

پشت این انیمیشن، ملکه انگلیس و ترامپ است

وی افزود: مخاطب این کودک و خردسال است، هم سگ‌بازی را ترویج می‌دهد که جزو محرمات ماست و حوزه استعماری که پشت آن ملکه انگلیس و رئیس جمهور آمریکا هستند حتماً باید این را در چارچوب نفوذ ارزیابی کنیم و غیر از این نیست. ما نیازمند شبکه مستقلی هستیم که اگر پدر و مادری احساس کردند کودک‌شان نیاز به محتوایی دارد بتوانند در مقابل این شبکه قرار بدهند که خیال‌شان راحت باشد محتوایی پاک در اختیار فرزندشان قرار می‌دهند.

دنبالِ استحاله هستند اما انیمیشن ما پاک است

وی با اشاره به اینکه فصل‌های جدیدی از انیمیشن‌هایی ساخته می‌شود و برخی از خانواده‌ها که به ماهواره هم عادت دارند فرزندشان پای این نوع کارهای مخرب می‌نشینند، خاطرنشان کرد: انیمیشن ما پاک است و این‌ها در مقابل این پویانمایی‌های ارزشی، به روشی کار می‌کنند تا استحاله شکل بگیرد. خیلی از مسائلی که قبیح است کم‌کم با تکرار، قبح‌زدایی آن‌ها صورت بگیرد. خانواده‌ها هم کمتر متوجه این اتفاقات می‌شوند و برخی از VODها در این راستا گام برمی‌دارند و حتماً باید این را در حوزه پروژه نفوذ ارزیابی کنیم.

«بچه رئیس» سبک زندگی آمریکایی را تبلیغ می‌کند

لیوانی در پاسخ به این سوال که چرا امثال «بچه رئیس» با آن سبک زندگی آمریکایی تبلیغ می‌کند روی آنتنِ سیما هم می‌رود، اظهار کرد: این انیمیشن کاملاً در خدمت سبک زندگی آمریکایی است؛ از نوع لباس، رفتار و دیالوگی که با پدر و مادر دارد تا ترکیب‌بندی نوعی سبک زندگی آمریکایی است. ما توسعه تولیدات داخلی انیمیشن را به جد دنبال می‌کنیم برای اینکه نیاز شبکه‌های داخلی را تأمین کنیم که به هیچ‌عنوان نیازمند آن نباشد تا جایی که امکان دارد از تولیدات داخلی استفاده شود. این را هم بدانید همان کار بچه رئیس در تلویزیون مناسب‌سازی هم شده و کوتاه هم شده است. دست بردند آسیب‌هایش کم شود.

مشکل «کلاه قرمزی»، تلویزیون نیست

وی در پاسخ به این سوال که مشکل تلویزیون برندسازی است، برنامه‌هایی که می‌آیند و می‌روند و در رأس آن «کلاه‌قرمزی» مطرح می‌شود، افزود: بخشی که می‌گویید حوزه کوچکی است و تلویزیون در بخش‌های دیگر به شکل گسترده‌ای در حال برندسازی است. ما در همین پویانمایی تولیدات 100 قسمتی را به راه انداختیم مبتنی بر برندسازی و شاخص‌سازی است. ما یک مجموعه‌ای را شروع می‌کنیم و از آن 200 تا 500 قسمت می‌سازیم در همین راستای برندسازی است.

لیوانی تأکید کرد: برندسازی به شکل گسترده در دستور کار قرار دارد و در خصوص مجموعه‌هایی مثل «کلاه قرمزی» مشکلات دیگری دارند. مشکلات گروه‌های تولیدی است که در واقع نسبت به تلویزیون می‌دهند؛ واقعا مشکل تلویزیون نیست. تلویزیون همواره اعلام آمادگی کرده و دوستان‌مان کاملاً اذعان دارند این برند و حقوق برای تلویزیون است و تلویزیون هم همواره می‌خواهد با دوستان هنرمندمان ارتباط داشته باشد و بنابر احترامی که برای مخاطب قائل است بتواند مورد پسند چند ساله‌اش را کماکان دنبال کند. این فضاسازی که می‌کنند اهداف دیگری دارند.

هرچه قدر تحریم‌ها بیشتر شد ما شکوفاتر شدیم

رئیس مرکز صبا در خصوص فضای تجاری و رونق بازار خارجی انیمیشن‌های داخلی با وجود تحریم‌ها، گفت: شما می‌بینید که مسئولین صنف انیمیشن‌سازی و تهیه‌کنندگان ما در بدترین سال‌های اقتصادی کشور اذعان دارند نه تعهد معوق و نه طلبی دارند و در ضمن تلویزیون هم به آن‌ها پیشنهاد گسترش تولید هم داده است. اتفاقی که در ابتدای سال افتاد و یک گستره تولیدات در دستور قرار گرفت و تبدیل به قراردادی شد. این نشان‌دهنده این است که این فشارهای تحریم‌ها هرچه قدر زیادتر شده ما شکوفاتر شدیم و مثمرثمرتر عمل کردیم.  

ترس از آمریکا باعث شده انیمیشن ایرانی را غیرمستقیم بخرند

وی با اشاره به اینکه صریحاً اعلام می‌کنم برخی از کشورهایی که از آمریکا می‌ترسند غیرمستقیم انیمیشن ایرانی می‌خرند، خاطرنشان کرد: صریحاً می‌گویم مشتری‌های بین‌المللی ما به وفور هستند و تنها مانع این‌ها تحریم‌های آمریکاست. می‌ترسند مستقیم خرید کنند و الان غیرمستقیم انیمیشن ایرانی می‌خرند. آنقدر تولیدات ما خوب هست که حاضرند ریسک تحریم‌ها را هم بپذیرند و تولیدات ما را خریداری کنند.

از تکنولوژی انیمیشن‌سازی دنیا عقب نیستیم

لیوانی درباره رسیدن به پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های جهانی انیمیشن‌سازی، اظهار کرد: تسلط جوانان ایرانی روی حوزه نرم‌افزار باعث شده ما در آن تحریم‌هایی که در حوزه سخت‌افزار ایجاد شده را به یک گونه‌ای دور بزنیم. ما در حوزه "رندر فارم" کاملاً وابسته بودیم و باید سخت‌افزار باید وارد می‌شد تا "رندر فارم" شکل بگیرد. این محدودیت‌ها باعث شد وارد عرصه‌های جدیدی بشویم و دو پروژه "جوانمردان" و "یوز ایرانی" ما از سیستم "آنریل" استفاده می‌کند و از موتورهای "گیم اوپن سورس" هستند و فایل‌های باز هم دارند جوانان ما استفاده و کدنویسی کردند.

وی خاطرنشان کرد: تولید پویانمایی را در این موتورها انجام می‌دهند که نیازی به رندر ندارند. به محض اینکه پویانمایی انجام می‌‌شود می‌توان از آن‌ها خروجی "فورکی" گرفت که در سینماها قابل پخش است. این تکنولوژی‌ها الان در کشور بومی شده و وابستگی تولید ما را به سخت‌افزار به شدت پایین می‌آورد. در دیگر حوزه‌های نرم‌افزاری هم همین طور. کل تولیدات ما الان در نرم افزارها شکل می‌گیرد بنابراین حوزه پویانمایی ما در لبه تکنولوژی دنیا قرار دارد و هیچ‌گونه عقب‌ماندگی نداریم.

سوپراستارهای سینما دوست دارند انیمیشن کار کنند

رئیس مرکز صبا در خصوص حضور بازیگران و سوپراستارهای سینمایی دیگر به غیر از شهاب حسینی به عنوان صداپیشه کاراکترهای انیمیشنی، افزود: ما قاعدتاً باید از هر شیوه‌ای برای جذب مخاطب استفاده کنیم امسال چند مورد را در دستورکار داریم یکی اضافه کردن ترانه‌ها و شعرهای جذاب به همه تولیدات که این تولیدات جدید ترانه ابتدایی داشته باشند و در واقع به سمت تیتراژسازی تلفیق شعر و موسیقی برویم. این کارها اجازه برند شدن را می‌دهد و این ترانه‌ها در شبکه‌های اجتماعی به خوبی پخش می‌شود. در وهله بعدی استفاده کردن از جذابیت‌هایی مثل حضور بازیگران در تمامی آثارمان که قابلیت و استعدادِ کار در پویانمایی را دارند. مذاکراتی هم داشته‌ایم و جالب است بدانید برخی از بازیگران درجه یک و سوپراستارهای سینمایی خودشان خواستند و ابراز علاقه‌کردند و حتی گفتند خیلی برایشان حوزه‌های مالی هم اهمیت ندارد. اگر کیفیت کار بالا برود حتماً هنرمندان ما رغبت پیدا می‌کنند خودشان را در معرض کارهای پویانمایی و انیمیشن هم قرار دهند. همان اتفاقی که برای شهاب حسینی افتاد و در «شکرستان» حضور دارند.

انتهای پیام/

 

 

 

R1515/P/S4,1430/CT1 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ با گذشت یک ماه و نیم از آغاز سال و تاکید رهبر انقلاب بر جهش تولید با مشارکت مردم، حال و روز بخش تولیدی کشور تحت تاثیر برخی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت، چندان خوب نیست و فعالان اقتصادی و بخش مولد معتقدند سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم. این در حالی است که به تازگی انجمن‌های بزرگ تولیدی کشور در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، از سیاست‌های بانک مرکزی در حوزه سرکوب نرخ ارز صادرات و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی انتقاد کردند و خواستار واقعی‌سازی نرخ ارز در سامانه نیما مبتنی بر نرخ شناور مدیریت شده نص صریح قانون شدند.

در این میان، نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با موضوع بررسی راهکار‌های تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم برگزار شد؛ نشستی مهم که با حضور معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و در آن نمایندگان بخش تولیدی و اقتصادی کشور به بیان نظریات و گلایه‌های خود پرداختند.

جهش تولید با دو مانع اصلی روبه روست

برای نمونه، حمیدرضا فولادگر، رییس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، اظهار داشت: جهش تولید استفاده حداکثری از توان کشور برای تولید با حرکت بر لبه فناوری است؛ اما در مورد مفهوم مشارکت مردم که امسال به جهش تولید اضافه شده است، باید مشخص شود این مشارکت چه ابعادی دارد و با چه روش‌هایی محقق خواهد شد. موضوع جهش تولید با دو مانع اصلی تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی و همین‌طور ناترازی انرژی روبه روست.

خرید مواد اولیه تولید، گران‌تر از قیمت‌های جهانی است

رییس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار افزود: بر اساس اعلام بانک مرکزی برای حفظ میانگین رشد سالانه ۴ درصدی در اقتصاد، به هزار و ۳۰۰ همت تسهیلات جدید نسبت به سال قبل و حدود پنج هزار همت هم برای تمدید تسهیلات گذشته نیاز است؛ یعنی در مجموع نزدیک به ۶ هزار همت تسهیلات فقط برای حفظ رشد ۴ درصدی نیاز داریم. در نتیجه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم به منابع بیشتری نیاز است.

فولادگر افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های خصوصی واقعی، محصولات داخلی خودمان را به‌عنوان مواد اولیه تولید به قیمت بالاتر از قیمت جهانی دریافت می‌کنند. در این شرایط رقابت چطور ممکن خواهد بود.

علیرضا کلاهی صمدی، رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز درباره تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی، گفت: با توجه به کمبود منابع نقدی در سیستم بانکی راهی جز خرید اعتباری مواد اولیه تولید وجود ندارد. این امر می‌تواند در همه زنجیره تولید اجرایی شود؛ اما به این شرط که از طریق سامانه جامع تجارت از ورود دلالان و قاچاقیان به بورس کالا جلوگیری شود.

قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود

محمدرضا نجفی منش، رییس کمیسیون کسب‌وکار اتاق تهران هم گفت: کمبود نقدینگی از یک‌سو و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز از سوی دیگر، در حال متوقف کردن تولید است. وی با بیان اینکه صنعت خودرو با سیاست دولت در زمینه قیمت‌گذاری دستوری متحمل زیان ۲۰۰ همتی شده است، افزود: درخواست می‌کنیم قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود. سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم.

بانک‌ها پرداختی برای تسهیلات تولید ندارند/ خودتحریمی در کشور، بدتر از تحریم خارجی است

عباس جبالبارزی، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز معتقد بود: معمولاً سیاست‌های اجرایی بر خلاف شعار‌های سال دنبال می‌شوند. هر سال در خردادماه بسته رونق تولید ارائه می‌شد، اما در سال گذشته این بسته در مهرماه ارائه شد و بانک‌ها هم اعلام کردند به دلیل سیاست کنترل تورم بانک مرکزی در جلسات کارگروه رونق تولید شرکت نمی‌کنیم، چون اساساً توان پرداخت تسهیلات نداریم. امسال هم وضع همین است. بانک‌ها نقدینگی را جمع می‌کنند، اما از سوی دیگر اعلام می‌کنند از آنجا که تکالیف دیگری چون پرداخت تسهیلات ازدواج و ... بر آن‌ها بار شده، توان پرداخت تسهیلات تولید را ندارند. وی با انتقاد از فرآیند شش ماهه تخصیص ارز، گفت: کدام تولیدکننده می‌تواند امروز ثبت سفارش کرده و شش ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را دریافت کند. خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است. فرآیند تخصیص ارز حداکثر باید یک‌ماهه باشد.

ابراهیم بهادرانی، عضو شورای راهبری نیز با بیان اینکه ما در اتاق ایران نگران وضعیت فعلی تولید هستیم و نه جهش تولید، افزود: بر اساس گزارش شامخ در حال حاضر واحد‌های تولیدی با ۴۱ درصد ظرفیت خود، تولید می‌کنند. سال گذشته در بررسی دیگری ۳۹.۷ درصد مشکلات بنگاه‌ها مشکل تأمین مالی بوده است. گزارش ۱۲ ماهه عملکرد سیستم بانکی نشان می‌دهد تورم ۴۰.۷ است و رشد تسهیلات ۲۴.۷ درصد بوده است. همچنین وام‌های بخش دولتی ۸۰ درصد رشد داشته‌اند. یعنی بخش عمده همین رشد ۲۴ درصدی شامل بخش‌های دولتی شده است. ۹۰ درصد تأمین مالی واحد‌های تولیدی نیز از طریق بانک‌ها انجام می‌شود؛ لذا ما نگران هستیم که حتی همین وضع فعلی تولید نیز تداوم نیابد.

لیلا مرادی، مدیرکل دفتر محیط کسب‌وکار وزارت صمت نیز با اشاره به نیاز مالی چهار هزار و ۲۰۰ همتی واحد‌های تولیدی در سال گذشته، گفت: حدود ۱۷۰۰ همت از این نیاز از منابع بانکی و ۸۰۰ همت نیز از بازار سرمایه تأمین شد، ولی ما اصابت این تسهیلات به هدف را ندیدیم و بخش عمده واحد‌های ما گله‌مند بودند. پیشنهاد وزارت صمت این است که بر اساس اولویت‌های وزارتخانه این وام‌ها پرداخت شود. در این صورت هدایت هدفمند نقدینگی بهتر انجام خواهد شد.

ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز

آرش نجفی، رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران نیز با تأکید بر ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز، در رابطه به معضل ناترازی انرژی، اظهار کرد: راه‌حل کاهش ناترازی تولید نیست و تولید فقط ناترازی را عقب می‌اندازد. راه‌حل ناترازی بهبود مصرف و افزایش بهره‌وری است. وی افزود: از آنجا که سال گذشته مشکل تأمین گاز وجود داشت، ۱۲ میلیارد دلار سوخت مایع در نیروگاه‌ها استفاده شد؛ در حالی که پروژه پیشنهادی بخش خصوصی برای تعویض بخاری‌ها ۶ میلیارد دلار هزینه دارد.

پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، افزایش یافت


فرزانه صمدیان، رییس گروه انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گفت: آنچه در یک سال اخیر موجب تشدید مشکل تأمین مالی بنگاه‌ها شده، سیاست بانک مرکزی در راستای کنترل تورم و محدودیت ترازنامه بانک‌ها، بوده است. این امر باعث شد تسهیلات به نفع بخش دولتی تخصیص داده شود. در اثر این سیاست، سال گذشته نقدینگی ۸ درصد کاهش یافت. اما بدهی بخش غیردولتی به بانک‌ها با ۶ درصد کاهش و بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی ۴۵ درصد افزایش مواجه شد. در همین حال پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، ۱۱ درصد افزایش یافته است.

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید

پس از این اظهارات نمایندگان بخش خصوصی و تولیدی کشور، معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیر بنایی معاون اول رییس‌جمهور گفت: بسته دولت برای اجرای شعار سال، بر مبنای دو محور اصلی تأمین مالی و بهبود فضای کسب‌وکار در دست تدوین است. حمید پاداش با بیان اینکه هنوز مفهوم مشارکت مردم کاملاً روشن نیست، افزود: در دولت روش‌های متعارف مشارکت، همان روش‌های مشخص شده در قانون بودجه تعیین شده است. درباره حوزه‌ای که بخش خصوصی می‌تواند مشارکت کند نیز فعلاً جمع‌بندی ما خدمات فنی و مهندسی است. از اتاق ایران می‌خواهیم برای تعیین شاخص‌ها و حوزه‌های مشارکت مردم کمک کند.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است

پاداش با اشاره به اینکه اقداماتی در رابطه با بهبود تأمین مالی غیر بانکی در دست اجراست، گفت: در سال گذشته حدود ۸۰۰ همت تأمین مالی بنگاه‌های از طریق بازار سرمایه انجام شده است؛ اما کافی نیست و باید افزایش یابد. وی با بیان اینکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است، افزود: با دستور معاون اول رئیس‌جمهور، کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید تشکیل شده است. اولویت روش‌های تأمین مالی در این کارگروه به ترتیب بازار سرمایه، فایننس و از محل افزایش بخش حدید منابع در نظام بانکی است.

وی با تأکید بر اینکه باید نابرابری در دسترسی بنگاه‌ها به منابع از بین برود، ادامه داد: در این راستا قرار است، بخش عمده تسهیلات به بخش خصوصی و بر اساس اولویت‌بندی وزارت صمت تخصیص داده شود. بسته تأمین مالی بخش خصوصی در سراسر کشور آماده شده و این مبنایی برای حل نابرابری تأمین مالی میان بخش خصوصی و دولتی است. وی اظهار کرد: با ایجاد کارگروه تأمین مالی با دو محور اصلی رفع نابرابری در دسترسی بخش خصوصی به منابع و تنوع ابزار‌های تأمین مالی تلاش می‌کنیم مشکل تأمین مالی را حل کنیم.

معاون هماهنگی و نظارت و زیر بنایی معاون اول رئیس‌جمهور، با طرح پیشنهاد تشکیل کارگروه واکنش سریع با اتاق ایران، گفت: برای افزایش تعامل با اتاق ایران یک نماینده از سوی این معاونت به شورای راهبری معرفی خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • گزارش شبکه روسی از ظرفیت جزیره کیش برای جذب گردشگر +فیلم
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • ساعت پخش زنده بازی استقلال و ذوب آهن‌ از تلویزیون + شبکه ۳ و پخش آنلاین